Opdrachtgevers

Eerste project afgerond voor Marel Poultry 

Otherwyse rondt het project voor Marel Poultry succesvol af

 

Onlangs heeft Otherwyse de eerste opdracht afgerond voor Marel Poultry. Otherwyse is een start-up die getalenteerde en ambitieuze professionals koppelt aan organisaties met een vernieuwingsvraagstuk. In co-creatie tussen klant en (young)professionals krijgen innovaties vorm. Martine Frentz, Otherwyse, vertelt: “De kracht van ons team is de verscheidenheid aan specialisten. Vanuit verschillende visies vliegen we de opdracht aan. Dit levert verrassende inzichten en innovaties met daadkracht. Het is geweldig om te zien, hoe de energie van het team en de klant samenkomen en tot een goed resultaat leiden.”

 

Stevige uitdaging

De opdracht van Marel betrof een internationaal vraagstuk: het verduurzamen van het slachtproces van kippen in Zuid-Oost Azië. Martine: “De opdracht was een cadeau voor ons. Het sluit perfect aan bij onze ambitie om een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Marel legde een stevige uitdaging bij ons neer. Het team kreeg hierdoor de kans zich te verdiepen in de verschillende aspecten van het vraagstuk, te ervaren hoe is het is om in een multidisciplinair team aan innovatie te werken, leerdoelen te behalen, gecoacht te worden en zichzelf te verbazen met hun kennis en kunde.”

 

Waardevolle aanvulling

Anton de Weerd, managing director Marel Poultry en opdrachtgever, is tevreden met de resultaten. “Het team heeft een beeld geschetst van de omgeving, de regio en de rol die wij kunnen pakken in het verduurzamen van het slachtproces. Dit is zinvolle input die ons inspireert tot het zetten van vervolgstappen in deze markt. Kortom: ik ben erg tevreden over de inzet en output van het team. Het is een waardevolle aanvulling op ons innovatietraject.”


 

 

 

Op dit moment zijn wij in de afrondende fase voor het vernieuwingsvraagstuk voor Elpress

De organisatie 

Elpress is al meer dan 40 jaar dé partner op hygiënegebied voor ieder bedrijf dat actief is in de voedingsbranche. Elpress ontwikkelt, produceert en levert innovatieve hygiëne-oplossingen, zoals reinigingssystemen, hygiënesluizen, industriële wassystemen (krattenwassers) en nog vele andere product(groep)en. Als toonaangevend producent op het gebied van industriële hygiëne is Elpress in staat om innovatieve, efficiënte en bovenal klantgerichte totaaloplossingen op maat aan te bieden. Op die manier kan Elpress toegevoegde waarde bieden aan ieder bedrijf in de voedingsbranche en zo samen met hen de hygiëne naar een hoger niveau tillen.

Het vraagstuk 

Het mogen duidelijk zijn dat Elpress het in zijn DNA heeft om met innovatie en vernieuwing bezig te zijn. Elpress is een familiebedrijf dat de afgelopen 10 jaar erg hard is gegroeid. Groei is goed, alleen brengt het ten opzichte van je innovatieproces wel nieuwe uitdagingen met zich mee. Dat beseft Elpress zich maar al te goed. ‘Als wij willen blijven groeien én innoveren moeten wij beter in staat zijn om van buiten naar binnen te kijken. Ook moeten wij ons innovatieproces beter structureren en inbedden in alle lagen van de organisatie.’
Dit is dan ook de kern van de opdracht voor het Otherwyse team. Wij gaan Elpress helpen structureel en gestructureerd bezig te zijn met ontwikkelingen en trends én deze procesmatig door te vertalen naar innovatie voor Elpress.
Een gemotiveerd en energiek team heeft deze opdracht opgepakt. Het team bestaat uit een branding professional, eigenaar van een bedrijf in de metaalbewerking en techneut als basis, een adviseur op mobiliteit, een zelfstandige op het gebied van food innovation, een copywriter en de businesscontroler van Elpress.

Contact: martine@otherwyse.nl | 06-30 33 33 19